Blogda Ara

24 Ocak 2018 Çarşamba

Terazi burcu kadınını biraz daha yakından tanıyalım mı?



26 senedir terazi burcu olmak bazen, bana "ah iyi ki" bazen de "ah niye ki" dedirtse de yine de seviyorum kendi burcumu. Aşk tanrıçası olarak bilinen Venüs gezegeni tarafından yönetiliriz. Bundan dolayı sevgi  ve güzellik ile doluyuz. Mesela bazen hem asi hem de minnoş olabiliyoruz. Kimsede bizi  yadırgayamıyor. Bu muhteşem bir şey. Ne diyeyim ki terazilik sağ olsun. İnternette sayfalarca terazi burcu hakkında iyi - kötü, doğru - yanlış yazılar yazılmış, hatta destanlar olmuş. Bende bu blog yazımda kendi burcumu biraz daha yakından tanımanız için kaleme almak istedim. Artık, bir terazi burcu kadınından esas terazi burcu kadınını tanıyalım diyorum ne dersiniz, söze başlayalım mı?Hadi terazi burcu kadınını yakından tanıyalım.


*Not: Aşağıda yazanlara, terazi burcu mensubu olan kendimin, yine terazi burcu mensubu olan yakın çevremin ve arkadaşlarımın ortak çıkarımları sonucunda varılmıştır. Her madde genellemeye dahil olmayıp, bu burca sahip kişilerde farklılıklar gösterebilir.


Genel Özellikler

♎Güzelliğe çok önem verirler. Abartılı makyaj sevmez ama makyajsız da dışarı çıkmazlar. Saçları hep bakımlı görünsün ve kendileri mis gibi koksun isterler. Çok şık giyinen ve kendilerine özgü tarzları olan kişilerdir. Giydikleri her şeyi kendilerine yakıştırırlar.
♎Zarif ve kibar insanlardır. Kabalığa tahammülleri yoktur. Naif ve kırılgan yapıda sakin insanlar olmalarının yanı sıra, duruma göre ortaya çıkabilen eser miktar agresiflik ve asabilik de yapılarında bulunur. Tersleri pistir. Kedi gibidir. Kedinin kuyruğuna bastığınızda ne olduğunu bilirsiniz değil mi?
♎Aşırı kararsızdır ama öyle basit bir kararsızlık değildir bu.Kararsız oldukları içinde kafaları hep karışıktır. Hayatlarını bu kararsızlıkları bazen zorlaştırabilir. Şuraya mı otursak buraya mı otursak diye başlar onu mu yesek bunu mu yesek diye devam eder. Bu durum bazen hiç bir yere oturamadan, aç kalarak sonlanabilir. 
♎Alışverişkoliktir. Terazi burcu kadınları dünyaya alışveriş yapsın diye gönderilmiş olduğunu düşünebilirsiniz. Bir terazi alıp almamakta kararsız kaldığı, seçemediği iki ürünü de alır.  Bir kaç günlük seyahate bile ne götüreceğine karar veremediğinden yanına her şeyi alır ve  bavulları çok ağır olur.
♎Uyum onlar için çok önemlidir. Hayatlarının her alanında uyum ararlar. Her duruma ve her olaya uyum sağlamasını da iyi bilirler. Kolay beğenmezler. Çok detaycılarr. İçlerine sinmeyen bir şeyi son saniyede değiştirebilirler.
♎Sanata ve estetiğe düşkünlerdir. Şarkı sözü, şiir, kitap yazacak kadar edebi yönleri kuvvetlidir. 
♎Adalete çok inanırlar. Her şeyde eşitlik ararlar. Haksızlığa uğradıklarında ya da uğrayan bir kişi olduğunda asla susamazlar. Kimsede 1 TL bile borcu kalsın istemezler.
♎Mantığa göre değil, duygulara göre hareket edip öyle karar alırlar. 
♎Çok duygusallardır. Sonu ayrılıkla ve ölümle biten film ve diziler için günlerce ağlayabilirler.
Çok iyi gözlemci olurlar.
♎Kimseye ön yargılı olmamaya çalışırlar, hoşgörülüdürler ama ilk görüşte kimin ne olduğunu çok iyi anlarlar. Sezgileri kuvvetlidir. Yalan söylediğinizi hissederler. Dışarıdan biraz mesafeli dursalar da tanıyınca ne kadar sıcakkanlı olduklarını anlarsınız. İnsanlara zor güvenirler ve kuşkucudurlar. Çapraz sorguya çekerler anlamazsınız.
♎Çıkar ilişkisinden nefret ederler. Yapmacıklığı hiç sevmezler, hissettikleri gibi davranırlar. 
♎"Az insan çok huzur." temel felsefesidir. Kalabalık arkadaş gruplarını tercih etmezler. Böyle bir arkadaş grubunun içinde olsalar bile o grubun içinden bazı kişileri kafalarında elerler. Tanıyınca kafasına uymadığı için bazı arkadaşlarıyla görüşmeyi kestikleri de olur.
♎Çekingen ve utangaç olmalarına rağmen kendilerini rahat ifade ederler.
♎İnsani ilişkileri güçlüdür. Empati kurabilme yetenekleri vardır. Uyumlu yapıda oldukları için diğer insanlarla kolay anlaşırlar. Yardım etmeyi çok severler. Kimseyi kırmak istemediklerinden ince düşünürler.
Konuşmayı da dinlemeyi severler. Sevdikleriyle uzun sohbetler yapmaktan hoşlanırlar. Onlarla her türlü konuyu konuşabilirsiniz. Açık sözlülerdir ama patavatsız da değillerdir. Karşılarındaki kişiden de açık sözlü olmalarını beklerler. 
♎Adil olurlar. Sevdiklerini korur ve kollarlar.
Nefret, kin gibi duygularla işleri olmaz. Bir insanı sevmiyorlarsa sevmiyorlardır. Sevme ihtimalleri milyonda bir bile değildir.
♎Lüks ve zenginliği değil ama kesinlikle kaliteyi severler, Kazandıkları paraya değer verirler ama müsriflikte yapabilirler. Para konusunun konuşulmasını hiç sevmezler. Cimrilikten hoşlanmazlar. Paraya  ihtiyacı olan insanlar için asla bencil değillerdir. 
♎Sosyal olarak aktif bir hayatı vardır. Eğlenmeyi ve gezmeyi çok severler, yeniliklere açıklatır. Neşelidir. Polyanna biziz evet. 
♎Saçma ama komik fikirleri vardır. Şakacı yanları çoktur ama bazen şaka mı yoksa ciddi mi bunu anlamakta zorluk çekebilirsiniz.
♎Her durumu kurtarabilecek bir zekaya sahiptir. Zor durumlar için kafasında her zaman bir B planı vardır.
♎Plansız hareket etmeyi sevmezler ama aniden de değişik kararlar alabilirler. Yani hayatında hiç rafting yapmamışsa bu yaz rafting yapmayı kafasına koyabilirler.
Risk almayı sevmezler hatta risk almaktan korkarlar.
♎İki işi aynı anda yapabilirler. Sizle telefonda mesajlaşırken ellerine oje sürebilirler. Bozulsa bile önem vermezler.
♎Özgür ve rahattırlar.
♎Üşengeçlerdir. Bazen tembelliği seçerler, ısrarla ve sadece "istersem yaparım" derler.
♎Bazı şeyler için çok sabrederler ama beklediği şey gerçek olmazsa en son noktada çıldırırlar.
♎Onlar için "Dengesiz ve mantıksızdır." demek yanlıştır. Her yaşadıkları olayda bu böyle değildir. Çok dengeli ve mantıklı da olurlar ama bazı ruh hallerine göre, kışın incecik giyinmekte isterler, yazın en kalın yünden örülmüş kazakların hayalini de kurarlar. Bir saat önce bir olaya bakış açıları pozitif iken bir saat sonra negatife dönebilir. Şebnem Ferah dinledikten sonra çok rahat grup hepsi aşk sakızı mısın moduna geçebilirler. Üzülünce de kolayca arabeske bağlayabilirler.  Böyle olduklarından dolayı onları sürekli yeniden keşfedersiniz. 
Küçük ve gereksiz şeylere kafa takarak bununla günlerce kendini üzebilirler. İyi veya kötü bütün yaşananları bazı geceler iç sıkıntısına çevirip kendilerini uyutmazlar.
♎Burçlar konusunda çok bilgililerdir. Çevresindeki insanların aynı burçta olanlarının ortak özelliklerini bulup genellemelere varmaya çalışırlar. Bu daha sonra tanıyacağı insanlar için onlara fikir verir. Birinden hoşlanırlarsa hemen karşıdakinin burcunu öğrenip burç uyumuna bakarlar..

Aşk Hayatı

Eğer bir terazi burcu sevmek için onca adamdan sizi seçmişse çok şanslısınız, kolay kolay sevmezler.
♎Aşka asla mantıkla yaklaşamazlar. Aşkı çok yoğun duygularda, ayakları yerden kesilircesine yaşarlar. Sevmeden yalnızca mantık evliliği yapan insanlara da hayret ederler.
♎Birisinden etkilenmesi için onun yakışıklı, zeki, komik ve ağır başlı olması gereklidir.
♎İlk adımı atmayı pek sevmezler. Bu yüzden ilk adımı onlardan beklemeyin. Eğer ilk adımı atan bir terazi kadınına rastlarsanız, ciddi derecede etkilenmiştir. 
♎Sevgililik onlar için bambaşkadır ve beklentileri vardır. İlişkide tüm kartlar açık oynansın ve doğal olunsun isterler. Dürüstlük ve saydamlık beklerler. 
♎Sevgi onlar için her şeydir. Güzel sever, kırmadan sever.  Anaçtır. Sevdiği insanla kendini adar ama arkadaş gibi olmakta ister. 
Ellerinden gelen her türlü fedakarlığı yapabilirler. Ne zaman sevgiye ve şefkate ihtiyacınız olsa, yanınızda olduklarını çok net bir şekilde hissettirirler. 
♎Aşkınıza inanırsa size şiir ve mektuplar yazabilir.
♎Aşırı ilgi düşkünüdür. Merak edilmek isterler, küçük bir kız çocuğu gibi saçları okşansın isterler.
Sevdikleri zaman kıskanç olurlar.
♎İlişkide tutkuludur. Romantizme bayılırlar. Ama vıcık vıcık romantizmi de sevmezler, ortasını siz bulacaksınız. Hem kendileri romantik sürprizler yapar hemde kendilerine yapılsın isterler. En basitinden; "Ben çiçek almam çiçek dalında güzeldir." "İltifat etmeyi sevmiyorum."  baştan kaybetmek istemiyorsanız bu tarz cümleleri sakın onlara söylemeyin.
♎Şıpsevdi değillerdir, kalbi tek kişiliktir. Aşkları kuvvetli ve süreklidir. Çok severlerse hiç bırakmazlar. Hem sevmek ve hem de sevilmek isterler.
♎İlişkilerinde huzur isterler. Sürekli onu terk edip  gidecekmişsiniz gibi bir izlenim sakın yaratmayın.
Belirsiz ilişkiyi sevmez her şeyin netleşmesi gereklidir onun için ki, ona göre geri kalan hayatını planlayabilsin.
♎Kavga etmeyi sevmezler ama sizden kaynaklanan bir durumdan dolayı tartışma çıkmışsa, tartışmayı kendi istekleriyle uzatabilirler. Eski yaptığınız hataları her tartışmanızda tozlu raflardan çıkartıp tekrar yüzünüze vurabilirler ama size çok kızsalar bile bir tatlı sözünüze yelkenleri suya 2 dakikada indirirler.
♎İlişki konusunda karşı tarafa "asla terk edemez" imajı verirler. Sevgilerinin ve iyi niyetlerinin suistimal edildiğini anladığında, kendilerine değer verilmediğini hissettikleri an giderler. 
♎Severlerse ve ortada ihanet gibi bir sebep yoksa karşıdaki insana bir şans daha vermek onlar için zor değildir. Ama "O nasılsa beni seviyor, kaç kere ayrıldık ve barıştık." diye düşünüyorsanız, bir gün öyle bir gideriz ki yok oluruz. Sanki hiç olmamışsınız gibi sileriz. 
♎Evliliğin insanlarıdır. Rezzan Kiraz onlar için en iyi ev hanımı olan kadınlardır demiştir.
♎Onları sonsuza kadar kaybetmek istemiyorsanız, sakın kıskandırma yöntemi gibi basit oyunlara kalkışmayın.
Ayrıldıktan sonra derin izler bırakırlar. Çünkü aşkın en en saf ve en güzel halini karşısındakine sunmuşlardır. Bu burcun kadınlarını seven, onlardan zor ayrılır. Kıymetleri bilinmesi gerekir. 


İş Hayatı

♎İşlerinde sorumluluk sahibidir, titiz çalışırlar ve başarılı olurlar. Bir iş 2 gün içinde bitirilecekse gerekirse hiç uyumadan görevlerini yerine getirmeye çalışırlar. 
Yaşadıkları deneyimleri ve mesleki bilgilerini başkalarıyla paylaşmayı severler. 
♎İş konusunda hırslı olduğu kadar bazı iş meselelerine içlerine sinmez ise hissel nedenlerden dolayı hiç bulaşmazlar.
♎Çalışmaktan sıkıldıklarında satın alacakları güzel şeyleri düşünüp kendilerini motive ederler. 


Terazi Burcu Kadını Ünlüleri

Türkiye'den
Hülya Avşar
Pelin Karahan
Nil Karaibrahimgil
Ayşegül Aldinç
Hazal Kaya
Burcu Esmersoy
Cansu Dere
Hadise
Hazal Kaya


Dünyadan
Inna
Barbara Palvin
Bella Thorne
Catherine Zeta Jones
Kim Kardashian
Gwen Stefani
Hilary Duff
Brigitte Bardot
Kate Winslet
Monica Belluci


Sevgili teraziler siz ne düşünüyorsunuz? Bu özelliklerden hangilerini taşıyorsunuz? Yazımı okuduğunuz için çok teşekkür ederim. 









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlar yasaktır. Sadece konu ile ilgili yorumlara cevap verilir.