Blogda Ara

8 Kasım 2017 Çarşamba

Hangi yüz şekline hangi kakül modeli yakışır?

Hangi yüz şekline hangi kakül modeli yakışır?

Konuya  başlamadan önce doğru bildiğimiz yanlışlardan birini düzelterek genel kültür seviyemizi yükseltelim; kahkül değil kakülmüş. 
Sonbaharın gelmesiyle saçlarda romantikleşti. Saçta romantik akımın öncülerinden kakül modası da tekrar geri döndü. Aslında bu da hiç bitmeyen modalardan. Etrafımızda sürekli kakül kullananları görürüz. Her kız  bazen yandan perçem, bazen de tam kakül olarak mutlaka bir kaç kere kendinde denemiştir. Bu denemelerden sonra kimi memnun kaldı kimi de bir daha asla dedi değil mi?

Bu yazımda kakül kestirmeden önce ve kakül kestirdikten sonra yapılacakları, biraz kakül bakımından ve yüz şekillerine göre kakül tiplerinden bahsettim.


Kakül kestirmeden önce kendinizden emin olun ve yüz şeklinizi tanıyın...
Ünlülerde gördüğümüz o modelleri çok beğenince kendimizde de denemek istiyoruz ama kararsızız da. Kakül konusundaki olumsuz tecrübeler, tereddütler, emin olamama kestirmekten vazgeçmemize neden olabiliyor.

Eğer sıkılgan bir tipseniz kakül kestirmeyin çünkü kakül uzatma süreci çok zordur. Kaküller uzarken şekillendirmek zorlaşır. Çıldırma boyutuna gelebilirsiniz. Bu süreci tel tokalar ve saç bantlarıyla daha rahat atlatabilirsiniz. Perçemlerin kullanılması çok daha kolaydır. Yandan ayrıldığı için daha kolay uzatabilirsiniz.

Doğru model doğru yüz şeklini bulduğunda harika sonuçlar elde ediliyor. Önce yüz şeklinizi tanımalısınız. Her yüz şekli için tercih edilmesi gereken farklı modeller var. 

Kakül kestirmeden önce ön fikir sahibi olabilirsiniz...


Çıt çıtlı takma kaküller ile kakülün sizde nasıl duracağı hakkında kestirmeden önce ön bir fikir sahibi olabilirsiniz. Eğer kakül kestirmeye cesaret edemiyorsanız yine bu yöntemi deneyip istediğiniz zaman kaküllü olabilirsiniz.

Kakül vakit işidir, bakımına zaman ayırmalısınız...
Eğer saçlarınızla uğraşmaya vaktiniz yoksa baştan kakülden vazgeçmenizi öneriyorum. Kakül çok meşakkatli bir iştir. Sürekli bakım ve ilgi ister. İstenilen boyda tutmak için iki ya da üç haftada bir kuaföre uğrayıp tekrar kaküllerinizi, kestirmeniz gerecekkir. Aksi takdirde kakülleriniz gözüne girmeye başlar ve sizi çok rahatsız eder.

Her sabah uyandığınızda kaküllerinizi düzeltmeniz veya şekillendirmeniz lazım. Perçemlerini bir arada tutmak için saç sprey ile kanka olmanız gerekiyor.





Alın bölgesine sürekli değen saç tutamları alnınızda sivilce oluşmasına neden olabilir. Fakat  iyi haber kakülünüz bu sivilceleri gizleyebilecek. Sık sık düzeltmeniz gerektiği için elinizle en çok oynayacağınız bölge burası olacaktır. Kısa sürede yağlanan kakülleri sık sık yıkamanız gerekebilir.

''Kıvırcık saça kakül gitmez'' ön yargısı...

Kıvırcık saça kakül yakışmaz diyenlere kulaklarınızı tıkayın. Evet eğer kıvırcık saçlıysanız kakül kullanmak bir tık daha zor ama bu kakül kullanamayacağınız anlamına gelmiyor. Doğal haliyle kullanabilirsiniz eğer kendi haliyle kullamayı sevmiyorsanız sürekli düzleştirmek ya da fön çekmek zorunda kalabilirsiniz. 



İşinizi uzman ellere bırakın...
Kesimden önce mutlaka kuaförünüzün fikrini alıp kesimin şekline birlikte karar vermelisiniz. Bu işi mutlaka uzman bir kuaföre bırakmalısınız. Kesim çok düzgün ve kusursuz olmalı.  Sakın makası alıp kendiniz kesmeyin!!! 


Yüz Şeklimize Göre Hangi Kakülleri Tercih Etmeliyiz?
Yuvarlak, oval, kare, üçgen, kalp, dar alın ve geniş alın hangi yüz tipine sahip olursanız olun elbette size yakışacak bir kakül modeli vardır. Hadi ayrıntıları öğrenmeye başlayalım.

Yuvarlak Yüz Şekli
''Yuvarlak yüze sahip olanlar kakül kestirmeden önce bir kaç kez düşünmeleri gerekir.'' demişler ama bu cümle ön yargıya sebep olmasın. Eğer yuvarlak yüze doğru kesim yapılmazsa kakül yüzün daha da yuvarlak görünmesine neden olur. Yüzün yuvarlaklığını yumuşatacak ve daha uzun görünmesini sağlayacak kakül modeli tercih edilmelidir.
Mesela yuvarlak yüzlüler için kısa ve tutam tutam kaküller uygun değildir çünkü yüzü daha da yuvarlak göstermeye sebep olacaktır.
Yuvarlak yüzlüler kaş üstünde kesilen düz  kakül ve perçem kesimlerini tercih etmeliler.

Oval Yüz Şekli
Oval yüz, yuvarlak yüz şekline benzer ama yuvarlak yüzde çene tam yuvarlaktır, ovalde ise çene kısmı daha uzundur. Oval yüz şekline sahipseniz çok şanlısınız, istediğiniz perçemi ya da kakülü kestirebilirsiniz. Çünkü size hepsi yakışacaktır. Şakaklara yakın kısımları uzun bırakılmış ve yandan ayrılmış perçemler, inceltilmiş asimetrik kaküller bu yüz şekli için uygun kesimlerdir.

Kare Yüz Şekli
Kare yüz şeklinin keskin ve köşeli hatları vardır. Bu kısımları yumuşatmak için kare yüze kakül kesimi yapılırken kesimlerinin kenarları oval şekilde daha uzun gitmelidir. Kakül ayrımı bir tarafta daha yoğun olacak şekilde hafif yana yapılmalıdır. Yumuşak bir görüntü için kakül uçları hafif inceltilmelidir. 

Üçgen Yüz Şekli
Aslında ters üçgen olan bu yüz şeklinde çene yapısı dardır. Seçilen saç modelleri bu dar çene yapısını dahada geri planda bırakmalıdır. Hacimli kaküller tercih etmelisiniz. 

Kalp Yüz Şekli
Kalp yüz şeklinde alın geniş, çene kısmı dar ve uzundur.. Bu yüz tipini ovalleştiren bir kakül kesimi tercih etmelisiniz. Bu yüz şekli için en uygun kakül kaş altına inen uzun ve ortadan ayrılan kesimleridir. 

Dar Alınlı Yüz Şekli
Eğer alnınız dar ise size kakül önermiyoruz. Alın kısmını uzun gösterecek kakül kesimiyle alnınızı belirgin hale getirebilirsiniz. 
Kaküllerinizi aşağı düz inecek şekilde kullanmayın. Yana veya ortadan ayrılmış elmacık kemiklere kadar inen uzun perçem ve kakül kesimlerini tercih edin.

Geniş Alınlı Yüz Şekli
Genelde geniş alına sahip kişilerin yüz yapısı da geniştir.  Bu yüzden yüzünüzü daha ince gösterecek kakül kesimleri seçmelisiniz. Kalın kaküller geniş alını gizler. Dağınık aşağı inen ve kalın kakül modeli tercih etmelisiniz. Kalın saç tutamlarına ihtiyacımız olduğu için hacimli, çok dalgalı ya da kıvırcık saçlar için uygun bir tercih değildir. 

Uzun Yüz Şekli
Kaşın üstünde biten kakül modeli ile daha yuvarlak bir görünüme sahip olabilirsiniz.
Uzun yüz şekline ve ek geniş bir alnınız da varsa bu model hem yüzünüzün uzunluğunu törpüler hem de alnınızı kapatır.

Kakül, son zamanlarda en çok bob kesim saç modelleri ile birlikte tercih edilmekte.
Son zamanlarda kakülü en çok yakıştırdığım ünlüler;

Aslı Enver



 Taylor Swift

.

Lİv Tyler 





Biraz da benim deneklerim;













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlar yasaktır. Sadece konu ile ilgili yorumlara cevap verilir.