Blogda Ara

19 Kasım 2017 Pazar

Starbucks Üzerine; 2017 Yeni Yıl Bardakları ve Günümüze Kadar Değişen Yeni Yıl Bardakları




İşte bir kez daha yılın o muhteşem dönemi geldi! 


Yılın en güzel ve en renkli zamanı olduğu kesin. Starbucks'ın mevsimlere göre çıkarttığı bardakları dört gözle bekliyoruz. Her sene merakla beklediğimiz yeni yıl teması, 17 Kasım 2017 Cuma günü Starbucks'a sonunda geldi. Markanın kış döneminde çıkardığı rengarenk Starbucks yılbaşı bardakları adeta yeni yılın habercisi niteliğinde. 



Starbucks severler için, mağazalara Toffee Nut Latte, Gingerbread Latte ve ikonik yeni yıl bardakları ile kupaları gelmeden yeni yıl ve kış sezonunun başladığı hissedilmiyor.
Hava soğuk olabilir ama yeni yıl ruhuna bürünen Starbucks kahveleri içimizi ısıtmaya yetecek.

Bizde canım dostum Hülya Akça ile yeni yıl temalı bardakların geldiği gün hemen Ankara Arjantin Caddesindeki Starbucks'ın yolunu tuttuk. Yılın ilk Toffee Nut Lattesi beraber  sohbet eşliğinde içildi.
Geçen senelerden bildiğimiz baston şeker ile üzerinde kar tanesi bulunan browniler de  tekrar Starbucks'a gelmiş.



Starbucks'ın bardak tasarımına yeni yıl dokunuşu...


Marka bu kış, Starbucks yaratıcı ve yenetekli illüstratör Jordan Kay’in çizgilerini bardaklarına yansıtarak huzurumuza çıktı. 

İllustratör severler kendisinin instagram hesabını takip edebilirler.  https://www.instagram.com/msjordankay/ 


Starbucks 2017 Yeni Yıl Bardakları

Starbucks'ın bu kış için ürettiği bardaklarda oldukça sanatsal ve sosyal bir yaklaşım var. Hepimizin bildiği düz beyaz renk Starbucks bardağına yeni yıl ikonları; hediye paketleri, çam ağacı dalları, çam ağacı süslemeleri ve el ele tutuşan eller,  siyah kontur çizgileriyle çerçevelenmiş ve yaklaşan yeni yıl nedeniyle kırmızı ile renklendirilmiş. 


Sosyal sorumluluk kısmına gelirsek; yeni yıl bardaklarıyla ilgili öğrendiğim ve okuduğum bilgilere göre Starbucks, bu yılki bardak desenlerinde bulunan el ele tutuşan eller ile yeni yılda başkalarına yardım etme mesajını veren iyilikçi bir paylaşım amacı güdüsündeymiş.


Mevsimsel ve yeni yıl temaları taşıyan bardağa ben bayıldım. Hatta bence son yılların en güzeli olmuş. Boya kitabı gibi insanın renkli kalemleri alıp boş kalan kısımları boyayası geliyor.

Önceki yıllarda çıkan yeni yıl bardakları gibi sosyal medyada  çok paylaşılacağını düşünüyorum.
Yalnız ülkemize maalesef bu kırmızı renkli ve yazılı bardak tutma şeritlerinden gelmemiş...






Yeni yıla yeni bir lezzet… 
Starbucks yeni yıla özel yeni bir lezzet çıkardı. Yeni yıl keki Süslü Brownie. Bitter çikolatalı olan kek yılbaşı renklerindeki süslemesiyle harika görünüyor. Bu kek, yılbaşına kadar Starbucks mağazalarında lezzet tutkunlarını bekliyor. 


Yeni yıl hediyesi alternatifi...
Starbucks kahve severlerin yılbaşı heyecanına, her yıl yeni hediye alternatifleri ile ortak olur. Her sene merakla beklenen yılbaşına özgü sınırlı sayıda üretilen Starbucks'ın yılbaşı ürünlerikahve kupaları ve mugları/termosları da mağazalardaki cuma gününden itibaren raflarda  yerini aldı. Ürünler yeni yılın renklerini ve desenlerini taşıyor. Kırmızı, mor ve pembenin en canlı tonları, çam ağacı, geyik, kutup ayısı şekilleri ve gümüş pırıltılar ile yılbaşı ruhunu yansıtıyor. 

Yeni yıl bardaklarını kendi koleksiyonuna eklemek isteyenler ya da sevdiklerine hediye etmek isteyenler tükenmeden Starbucks'a koşsun...





Bir kaç favori Starbucks mugı ve kupası
Edindiğim diğer bilgiye göre; Starbucks Kıdemli Yaratıcı Direktörü Leanne Fremar2017 bardaklarının, markanın ilk dönemsel kırmızı bardaklarını “geçmiş yılların şerefine” sunmasının 20. yılına denk geldiğine dikkat çekiyor. Fremar, 2017 bardaklarında kullanılan görsellerin, insanların önemli günleri kutlama şekillerini temsil ettiğini belirtiyor. Tatilleri kutlamanın birçok yolu olduğunun söyleyen Fremar, bu yolların hepsini Starbucks’ta uyguladıklarının altını çiziyor.

Yeni yıl temalı Starbucks bardaklarının 20 yıllık geçmişi


Yeni yıl temalı Starbucks bardaklarının 20 yıllık geçmişi

Tüm Starbucks severlerin bildiği gibi, o klasikleşen kırmızı ve tasarım her yıl evrim geçirip değişiyor. Favori bardaklarımızı yukarıdaki fotoğrafa bakarak hatırlayabiliriz. Starbucks'ın Türkiye’ye ilk kez 2003 yılı nisan ayında geldiğini düşünürsek belki de bazı bardakları ilk defa gördük...  Şaşırtıcı bir şekilde, dünya çapında kullanılan yeni yıl bardaklarında ilk senelerde klasik yeni yıl kırmızısından eser yokmuş. 1997'de renk renk mavi, pembe, yeşil ve mor kullanılmış ve 1998'de Starbucks yine mor kullandı. 1999'da tekrar kırmızı renge geçiş yapmış ve günümüze kadar da kırmızı ile devam etmiş.

Bu arada bir kaç ek bilgi verelim. Starbucks Türkiye'deki ilk şubesini 2003 senesinde Bağdat caddesinde açmıştı. Divan Patisserie'nin tam yanında bulunuyordu. 2016 yılında çıkan bir habere göre bu şube kapanmış. (Kaynak: www.birgun.net/haber-detay/starbucks-turkiye-de-ilk-actigi-magazayi-kapatti-134751.html) Ama zaten caddede sonradan açılan bir çok Starbucks var. Ankara'daki ilk şubesi ise 2004 senesinde Arjantin Caddesinde açıldı.


Yeni yıl temalı Starbucks bardaklarının 20 yıllık geçmişine bir de böyle bakalım.

1997 Starbucks Yeni Yıl Temalı Bardağı

1998 Starbucks Yeni Yıl Temalı Bardağı


1999 Starbucks Yeni Yıl Temalı Bardağı

2000 Starbucks Yeni Yıl Temalı Bardağı


2001 Starbucks Yeni Yıl Temalı Bardağı

2002 Starbucks Yeni Yıl Temalı Bardağı

2003 Starbucks Yeni Yıl Temalı Bardağı

2004 Starbucks Yeni Yıl Temalı Bardağı



2005 Starbucks Yeni Yıl Temalı Bardağı


2006 Starbucks Yeni Yıl Temalı Bardağı


2007 Starbucks Yeni Yıl Temalı Bardağı



2008 Starbucks Yeni Yıl Temalı Bardağı


2009 Starbucks Yeni Yıl Temalı Bardağı



2010 Starbucks Yeni Yıl Temalı Bardağı

2011 Starbucks Yeni Yıl Temalı Bardağı
2012 Starbucks Yeni Yıl Temalı Bardağı

2013 Starbucks Yeni Yıl Temalı Bardağı
2014 Starbucks Yeni Yıl Temalı Bardağı
2015 Starbucks Yeni Yıl Temalı Bardağı

2016 Starbucks Yeni Yıl Temalı Bardağı
2017 Starbucks Yeni Yıl Temalı Bardağı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlar yasaktır. Sadece konu ile ilgili yorumlara cevap verilir.