Blogda Ara

3 Kasım 2017 Cuma

Paris Disneyland Gezi Notlarım


Herkese merhaba. Siz hiç böyle tatlı bir sıfatla merhaba diyen birini gördünüz mü?

İçimdeki küçük kız çocuğu hiç büyütmeyen biri olarak Disneyland benim çocukluk hayalimdi. Büyüyüp kocaman bir kız olunca gitmek kısmet oldu. Neyse ki bu hayali gerçekleştirebildim. Büyük küçük kesinlikle herkes oraya gidip o atmosferi yaşamalı… 

Uzunca bir süredir düzenleyip paylaşamadığım disney yazısı ile karşınızdayım. 1.5 sene sonra bloğuma tüm detayları yazmak komik olabilir belki ama bu postla işe yarar bir kaç bilgiyi sizle paylaşacağım. Disneyland da neler yapılır?, Dineylanda neler yenir? Neler alınır? Hepsi bu postta.


Mayıs 2016' da gerçekleştirdiğimiz bu seyahatte Jolly Tur’la gittik. 2 gün Paris gezisi ve 3. gün Disneyland.  

Günler öncesinden ajandamıza bu harika günlerin notlarını aldık.

Minnie Mouse pasaport kılıfımız ve minnie mouse valiz etiketimiz

Biz gittiğimizde hava harikaydı. Disneyland günü yağmur yağmaması için hep dua ettim. Pembe montlu fotoğraflarıma bakmayın siz. Aslında çok ince bir monttu ama yalnızca ortama uyuyor diye giydim.



Hala her anı aklımda. Aklım, kalbim ruhum hala orada. 


Disney Derya'nın da benimde çocukluk hayaliydi. 


Biz İsa'nın göğe yükselişi olarak adlandırılan bir dini bayram zamanı Paris'e gitmişiz. Okullar iş yerleri falan hep tatildi. Disney de bu yüzden kalabalıktı baya. Oyuncaklar önünde uzun kuyruklar oldu. Gidecekseniz mutlaka bu detaylara, özel günlerin denk gelip gelmeyeceğine önceden bakın. Biz bu kısmı atlamışız.

Bir diğer tavsiyem de eğer zamanınız varsa Disney’e 2 gün ayırabiliyorsanız 2 gün ayırmanızı tavsiye ederim. 1 gün kesinlikle yetmiyor. Her yerini gezip bitirmek imkansız.Mümkün olduğunca fazla şeye binmek için erken gitmekte yarar var.  Biz birçok şeye binemeden döndük.


Disney'e  gideceğimiz gün sabah merkezdeki otelimizden ayrılarak otel değişikliği yaptık. Disney merkeze baya uzak.Değiştirdiğimiz otel Disney oteller bölgesinde olduğundan Disneyland biletini daha ucuza aldık.Bu büyülü atmosferde masal tadında bir gün geçirmenin bedeli bizim gittiğimiz tarihte indirimli olarak tek kişi 2 park için 84 euro idi.  Disneyland bileti tur fiyatına dahil değildi. Ama bileti aldıktan sonra içeride oyuncaklara binmek için ekstra bir şey ödemiyorsunuz. 

Disney'in en güzel yanlarından biri biletin tam günlük olması. O yüzden bir gün içinde istediğiniz kadar giriş-çıkış yapılabiliyor. Alışveriş poşetlerini bırakmak için biz 3-4 kez otele git gel yaptık.

Disney'in tek sevmediğim özelliği içeriye selfie çubuğu almamalarıydı.🙄Tatlı rehberimiz bizi uyardı da çubukları kaptırmaktan kurtulduk.


Disney otellerinin önünden 15 dakika da bir shuttle geçiyor. 🚌

Shuttle beklerken 🚌 (Hiç bi otobüsü bu kadar heyecanlı beklemedim😂) 

Disneyland sabah 10'da açılıyor. Girişteki kapıda Disneyland haritaları var. Onlardan mutlaka almanızı öneriyorum. Nerede ne var çok iyi yönlendiriyor.Çünkü park 2 kısımdan oluşuyor. 1 Disneyland Park. 2. Walt Disney Studios.

Disneyland haritası 💗 ben


Happiness Ticket💗🎟🎠


2 kısımdan oluşan Disney'de parklar arası geçişlerde bilet okutuyorsunuz.Biletinizi sakın kaybetmeyin.Birinci kısım 17'de, ikinci kısım biz gittiğimiz de 23'te kapanmıştı.İkinci kısmın kapanış saati değişebiliyormuş.

Disneyland'a 1 gün ayırdıysanız her yeri gezmeniz oldukça zor. Bazı oyuncaklara binmek için saatlerce sıra bekleyebilirsiniz. Bunu normal karşılayın.Her kuyruğun başında ortalama bekleme süresi yazıyor. Oyuncaklar için kuyruk beklemek can sıkıcı olsa da yanınıza kankanız varsa vakit daha hızlı geçiyor.










 Bazı saatlerde(11 ve 16 yanlış hatırlamıyorsam) disney kahramanlarının geçit töreni oluyor onu mutlaka izleyin.😍




 Her şey o kadar pastel ve güzel ki...











Yeme içme için fast food yerleri zibil gibi zaten söylemeye gerek yok.🍟🍔


Alışveriş sonrası da tax free işlemini sakın unutmayın. Onun için özel bir kısım var danışmanın orada. 



Müzik sesleri hiç ama hiç hiç bitmeyen bir yer





Disneyland boyunca bence yakaladığım en iyi kareydi. En iyi olmasının sebebi de çok net değil mi Çocukluğumdan beri gitmeyi en çok istediğim yerde en sevdiğim şeyleri kombo yapmışım.🙈 Çok seviyorum bu fotoğrafı o yüzden özledikçe tekrar tekrar yine paylaşıyorum.

Disneyland bulunduğumuz mevsime ve diğer etkinliklere göre yeniden düzenleniyor. Süsleniyor. Özellikle yılın halloween ve yılbaşı zamanları harika bir yere bürünüyor.

Mağazalarda her mevsime göre farklı ürünler var. var. Kışın gittiyseniz harika bereler, polarlar, yazın gittiyseniz de kısa kollu harika T-shirtler bulabilirsiniz.


Dünyanın en harika vitrini değil mi?
Bu stantlarda dünyanın en minnoş stantları




Yan yana yan yana o kadar çok alışveriş mağazası var ki. Hepsine girmeye çalıştık. Alışveriş yaparken biraz kendimizi kaybettik. 





Hepsini almalıyım.


Biz oradan 3 tane taç aldık siz 2sini gördünüz sonuncusunu ise çok sonra göreceksiniz. Ama belki bir gün bir çılgınlık yapıp onunla da bir selfie çekeriz.







En tatlı magnet bende artık.🏰





Mickey kafası şeklinde budadıkları bitkilere aşık olmuştum. Mickey&Minnie hastası olmamdan ziyade bir peyzaj mimarı olarak da ben her bir detaya bayıldım 😍🍃🌲





Dünyanın en güzel donatı elemanları (aydınlatma elemanı, saksı,çöp kutuları vs) disneyland da söylemeliyim. 🙈 

Sizi dünyanın en tatlı aydınlatma elemanı ile tanıştırabilir miyim ? 💡💗💜💛❤️

Yumurta kafalar...

Yüzlerce... 🎈🎀 Hemde hepsi Disney Exclusive.






Bindiklerimizden çekim yapmaya en müsait sakin sessiz olanı buydu.

İtiraf ediyorum kendimizden çok bu balona sahip çıktık uçmasın diye ama maalesef gün sonunda onu bulutlara uçurduk.☁️🎈


Bunu birinden ödünç istedik. Fotoğraf çekilmek için.


Saatlerin nasıl geçtiğini hiç anlamadık. 

Rüya gibi bir gösteri başlamadan hemen önceydi.💕

Eğer bir gün Disneyland'a giderseniz kapanışta şatonun oradaki ışıklı ve müzikli büyüleyici kapanış gösterisini izlemeden sakın ayrılmayın çünkü bu sizin için pişmanlık olur.25 senelik hayatımda izlediğim en harika şeydi✨🎆



Akşam görüntüsü de harika değil mi ?


Shuttlelar kapanışa kadar hizmet vermeye devam ediyor.

Sen olmasaydın ne yapardık Walt Disney? ❤️

Bazı yerler dostlarınızla güzel...


Bizim bebeklerimiz de kanka...

Best friends forever👐🏻💕Ellerimizin rengi farklı olsa da serçe parmaklarımızın ayrıklığı aynı  BFF olmak bunu gerektirir çünkü😂

Şey dermişim; gölgemiz yeter.

İyi ki gitmişim Disneyland'a  ama bir daha ki rotam Disney World olsun dimi bence evet.



Şimdi size orada yaşadığımız değişik şeylerden bahsedeceğim.

Biz derya ile ayakkabı ve çantayı aynı yerden aynı modeli almıştık. Disneyland günü  kombinimin altına giydiğimiz Superga'nın bu Disney koleksiyonuna ait ayakkabımıza  Disneyland boyunca çocuğu yaşlısı herkes dikkatlice baktı. Hemde öyle bir bakmak değil.Parmakla gösterenler oldu. Anlamadım bu ayakkabıdan Avrupa'da yok mu? Biri beni aydınlatsın.İkinci değişik olaya gelirsek;


Disney giriş kapısında sıra beklerken yanımıza bir çocuk geldi. Sırt çantalarımızın nereden olduğunu sordu. İçeriden mi aldınız dedi. Tabi İngilizce. Garipsedik önce.Erkek neden bir çantayı merak eder ki?

Göğsümüzü gere gere ''in Turkey'' dedik tabi...
Teşekkür edip arka tarafına sırasının olduğu yere gitti. Bizde dönüp baktık yanındaki kıza bir şeyler söylüyor. Kız, çocuğu bunu sordurmak için yanımıza göndermiş... Durum şimdi anlaşıldı dedik.


Parise giderken tırnağımıza eyfel deseni yaptırmıştık. Disneyland içinde takma tırnaklara minnie mouse çizdirip onlarıda yanımıza almıştık. Bu sayede bu minnoşları hala fotoğraflarımda kullanabiliyorum.


Bir yerden dönünce en güzel şey oradan aldıklarını kullanmak. 😊











Odamdaki en sevdiğim obje. İki sevdiğim şey bir arada. Disneyland ganimeti, iyi ki almışız seni...





 Dünyanın en tatlı pini bende artık hem eyfelli hem de mickeyli❤️


Belki fotoğraflarım Disney'e gidince ilham olup, birilerine fikir verebilir.

Yazımı sonuna kadar okuduğunuz için hepinize çok teşekkür ederim... Yorumlarınızı benimle paylaşırsanız sevinirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlar yasaktır. Sadece konu ile ilgili yorumlara cevap verilir.