Blogda Ara

5 Kasım 2017 Pazar

Cesur ve Güzel Dizisi Set Ziyareti

Korludağ Malikanesi

Herkese merhaba Cesur ve Güzel dizisi sezon finali yapmadan önceki son set günlerinde Polonezköy'de gerçekleştirilen çekimlerin yapıldığı sete bir ziyaret gerçekleştirdik. Mudo ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu ziyarette bize Mudo'nun Sosyal Medya yöneticisi Ceren Hanım ve Ay yapımda çalışan görevliler eşlik etti. Hem Cesur'un evini, hemde Tahsin Korludağ'ın evini gezdik.



Biliyorsunuz ki aslında Korludağ Kasabası diye bir yer yok. Dizi için  hayali bir yerleşim adı verilmiş. Korludağ Malikanesi ve Cesur'un evi birbirine çok yakın. Araba ile 5 dakika bile sürmüyor.

Korludağ Malikanesi'nin Girişi

Tahsin Korludağ'ın evi gerçekte Sedat Simavi'nin eşi Belma Simavi'ye ait. Hala kullanılan bir ev olduğu için  eve girmeden önce ayağımıza galoş giymemiz rica edildi. Macar mimarisinin örneklerinden biri olan evin hem kendisi hem de bahçesi çok büyük. İçinde de bir göl varmış. Ama biz o kısma geçmedik.
Bahçenin her köşesinde ayrı ve güzel oturma alanları yaratılmıştı.

Korludağ Malikanesi'nin bahçesi harikaydı.

Korludağ Malikanesi

Korludağ Malikanesi


Biz sete geldiğimizde set daha başlamamıştı. Ama Cesur'un evinin önünde bir ambulans vardı. Önce bir ürktük. Ama sonra hatırladık ki Sühan'ın abisi Korhan, Rıza tarafından bir önceki bölümde Cesur'un evinin bahçesinde vurulmuştu. Önce evin içini gezdik.

Cesur'un Evi
Cesur'un yalnız yaşadığı ev sırf bu dizi için yapılmış. Daha önce böyle bir ev yokmuş. Dizi için kiralanan bir ev değil. Sıfırdan yapılan bir ev.  Evde kullanılan tüm eşyalar su bardaklarına kadar  Mudo'ya aitti.

Cesur'un evindeki deri koltuk
Sühan ve Cesur
O deri koltukta fotoğrafım tabi ki olmalıydı

Cesur'un evinin manzarası
Cesur'un evi alabildiğince orman görüyordu. 

Biz dışarıda bu koltuklarda bekledik. Korhan şu karşıdaki beton saksının orada vurulmuştu.


O meşhur tablo
Bu tablo ile tabi ki fotoğrafım olmalıydı

Aaa bu arada söylemeliyim ki dizinin Savcı Serhat rolündeki beyefendi çok kibardı. Bize merhaba dedi... Set başlayınca Cesur'un evinde Korhan'ın (güya) cansız bedenini çıkartırlarken ki sahneye denk geldik. Bu sahne çekilirken Korhan'ı, Kemal'i, Şirin'i ve Reyhan'ı gördük. Korhan kan görüntüsü verilmiş gömleğiyle sahnesi bittikten sonra çekim aralarında kendi haline gülüyordu. Çok komikti. Bir sahneyi gerçekten 10 kere çektiler. 

Ayrıca kiminde uçak geçti kiminde de etraftan başka sesler duyulduğu için sahne tekrarlandı. Açık hava çekimleri gerçekten zormuş.

Son sahnelere gözümüzün önünde şahit olduk. Çekim esnasında fotoğraf çekmemiz video çekmemiz yasaktı. Hatta telefonlarımızın çalmaması içinde bizden telefonlarımızı kapatmamızı rica ettiler.

Tabi ki Kıvançla fotoğraf çektirme hayalleriyle gitmiştik. Ama görevliler Mavi'nin reklam yüzü olduğu için Mudo aracılığı ile yapılan bir organizasyonda Kıvancın bulunmasının etik olmayacağını söylediler. Aslında belki ısrar etsek bir fotoğraf şansımız olurdu ama bizde havamızı hiç bozmadık. Onu yalnızca görebilmekle sesini duymakla yetindik. O gün bizim orada olduğumuz süre boyunca Kıvanç'ın bulunduğu sahneler ev sahneleriydi. Ev çekimleri yapılırken biz bahçedeydik. Tahsin Korludağ ''Oğlum senin yüzünden öldü'' derken biz her şeyi duyuyorduk. Kıvancı'da çekim aralarında maalesef uzaktan görebildik. Tuğba Büyüküstün bizim sette bulunduğumuz süre boyunca ortada yoktu. Onu göremedik.


Değişik ve farklı bir deneyim oldu. Hayatımda ilk defa bir sete gittim. Bunda katkısı olan Mudo'ya ve Ay Yapım'a çok teşekkürler



1 yorum:

  1. ÇOK GÜZEL BİR HATIRA OLMUŞ... BENİMDE ÇOK MERAK ETTİĞİM YERLERE GİTMİŞSİNİZ... HELEKİ ALEMDAROĞLU ÇİFTLİĞİ...

    YanıtlaSil

Küfür ve hakaret içeren yorumlar yasaktır. Sadece konu ile ilgili yorumlara cevap verilir.