Blogda Ara

3 Kasım 2017 Cuma

Şimdiye kadar aldığınız bütün hediyeleri unutun. En farklı hediye ve sürpriz önerileri

Artık günümüzün teknolojisi ile sevdiklerimize aldığımız hediyeler ayağımıza kadar paketlenip geliyor. Aldığınız hediyeyi vermeden önce göremiyorsunuz, dokunamıyorsunuz bile... Çünkü ayağınıza kadar paketli geliyor. Size sadece yanınızda götürmek kalıyor. Birde ince ruhlu iseniz hediye notu yazıp ekliyorsunuz. Ah pardon onu bile yapan firmalar var. Bir bilgisayar çıktısıyla sevdiğin kişinin el  yazısı bir olur mu hiç? 

Hediye sevme ve mutlu etme şeklidir. Sevgiliye harcanan emeğin veya kuruşların hesabı tutulmaz. Sevgiliye yaşatılacak sevinç ve şaşkınlık için insanın yapamayacağı bir şey yoktur. Emek verilen bir hediye karşıdaki kişinin size gerçekten değer verdiğini gösterir. Bu yüzden emek verilmiş bir hediye en kalıcı ve en unutulmaz hediyedir.

Yaş aldıkça somut şeyler önemini yitiriyor. Üzerinde düşünülmüş ve romantik şeyleri daha çok seviyoruz. Bugün size içinde bolca emek ve ince nüanslar bulunduran manevi değerleri çok yüksek, yıllar geçse de asla unutamayacağınız anılarınızın arasına girebilecek, hatırladığınızda sizi geçmişe alıp götürecek biraz daha farklı hediyelerden bahsedeceğim. Dizi sahnesi de olsa hatırlar mısınız; Emir Feriha'ya çok seviyor diye kar bile yağdırmıştı. İşte size film sahnelerini aratmayacak bir kaç güzel öneri.





1.Bir stüdyoya girip onun için şarkı söyleyerek kayıt yaptırın ve cdyi arabasının cd çalarına yerleştirin.

Hem sizin için çok farklı bir deneyim hem de sevdiğiniz için harika bir hediye olacaktır. Birlikteyken dinlemeyi çok sevdiğiniz şarkıyı ya da onun en sevdiği şarkıyı söyleyebilirsiniz. İmkân yoksa ses kaydı da olabilir. Youtube da her şarkının kareoke müziği neredeyse var. Gitar çalmayı biliyorsanız sevdiğiniz bir şarkıyı hem söyleyip hem de çalarak yine aynı şekilde kaydedebilirsiniz.  Boş bir cd kutusu alıp birazcık photoshop bilgisiyle fotoğraflarınızdan albüm kapağı bile yapabilirsiniz.

2.Onun için bir aşk şiiri yazın ve okuyun...

Kendi el yazınızla sevdiğinize özel yazdığınız şiiri güzel bir çerçeveye koyup verebilirsiniz. Hediye ederken lütfen ezberden okuyun. Şiir yazmayı beceremiyorsanız bile en azından deneyin. Eğer şiirden anlamayan veya sevmeyen biriyseniz ilk ezberlediğiniz şiir olabilir.

3.Kendi elinizle yaptığınız bir tablo...

Resme yeteneğiniz olsa da olmasa da denemelisiniz. Manzara ya da portre resmi olmasına gerek yok. Soyut çalışın. Fırça darbeleri hislerinize göre şekillensin. Belki bu hediye ilerideki evinizin ilk eşyası olabilir.

4.İlişkinizin karikatürünü çizin...

Özel bir yeteneğiniz varsa kendi emeğiniz olan bir hediye her zaman en değerli olur.Mizah yeteneğiniz ve çiziminiz iyiyse, tanıştığınız anı, birlikte geçirdiğiniz mutlu, duygusal ve komik anları karikatür haline getirerek eskizlere veya kağıtlara çizip mini bir albüm yapabilirsiniz. Birlikte kurduğunuz hayallerinizi çiziyorsanız en son sayfayı da hayalinizdeki gibi mutlu sonla bitirin.


5.Her yaşı kadar hediye...

Sevdiğiniz bir insanın ilk doğum gününü kutlayacaksanız ona daha önce vermediğiniz hediyeleri de verin Örneğin  24.yaş gününde ona 24 tane hediye alın. Olayı anlamayanlara şöyle anlatayım; hediyelerin üzerine rakamlar yazın. Sevdiğiniz rastgele paketleri açmaya başlasın. 20 numaradan çanta, 7'ten boyama kitabı, 1'den mini patik veya emzik, 5'ten şekerlemeler çıksın. Olayın şokuyla başta ne olduğunu anlamayabilir. Siz ona 24 senedir veremediğiniz hediyeleri vermiş olacaksınız. Yani 7 yaşında olsaydı boyama kitabı, 5'te olsaydı şekerleme hediye edeceğinizi anlatın. Şaşırtıcı bir hediye.

6.Ona kek ya da yemek yaparken çektiğiniz video
Yemek yapmak yetenek işi değildir bir kere onda bir anlaşalım. Artık internette yüzlerce tarif var. Ona sevdiği bir tatlıyı ya da keki yapın. Ama yaparken sizi çekmesi için bir arkadaşınızdan yardım isteyin.  Keki çırparken bu keki onun için yaptığınızı, en sevdiğiniz yönünü, ona olan sevginizi vb. anlatın. Daha sonra keki alın ve yanına gidin. İzlemek için bir film açıyormuş gibi yapın. CD’yi takın ve videonuz başlasın. Bir yandan kek yerken bu videoyu izleyin.

7.Üzerine gül yaprakları yağdırın...
Gülü bütün kızlar sever. Ama şimdi anlatacağım alelade alınmış bir buket gül değil. Biraz daha nüanslı. Güzel sunumlu. Ayrıca bunu yapmanız için illa özel bir gün olmasına da gerek yok. Arabada olun yeter. Biz kadınların ön yolcu koltuğu aynasıyla arası çok iyidir. Önceden buranın içini gül yapraklarıyla dolduruyoruz. Daha sonra arabadan inmek üzereyken Senin yüzüne ne olmuş öyle deyin? Bunu duyan hanım kızımız şaşkınlık ve telaşla o aynayı aşağı indirecek veeee üzerine gül yaprakları yağacak. Bu şaşkınlık devam ederken arabanın farklı yerlerinden buketler çıkaracaksınız. Ve o sihirli cümle Seni Seviyorum

8.İlişkinizi teraryumun içinde saklayın...

Kendi ellerinizle bir teraryum yapın. Tasarımı tamamen size kalmış. Teraryum malzemelerini artık her yerde kolayca bulabiliyorsunuz. Minik oyuncaklarla eğlenceli anılarınızı ya da birlikte kurduğunuz hayalleri de teraryuma yansıtın. Sizi simgeleyen bir figür ekleyin. Minik kağıtlara dileklerinizi, ona olan sevginizi yazdıktan sonra kağıdı bir kürdana yapıştırın ve son olarak sizi simgeleyen figürün eline yapıştırın. Ona her gün teraryumdan sevginizi haykırın. :)

9.Bu sefer masal kahramanı siz olun...

Sevdiğinizin sevdiği resimli bir masal kitabını alın ama sonu mutlu biten kavuşmalı masallardan olsun. Daha sonra fotoğraflarınızı kağıtlara bastırıp fotoğraflardan kendinizi kesin, kafaları prens ve prensese yapıştırın. Sevdiğiniz masal kitabını görünce önce bir şaşıracak ama sayfaları çevirince daha çok şaşıracaktır.

10.Birlikte yaşadığınız anları ona tekrar hatırlatın...

Şayet günlük tutuyorsanız onunla geçirdiğiniz günlerin yapraklarını kopartıp bir zarfa koyup posta kutusuna atın veya ofisine kargo ile yollayın. Tarihleriyle tutulmuş olsun. Birazı ilişki öncesi, birazı ilişki sırasında, birazda güncel zamanlardan. Senden önce ben, senden sonra ben gibi. İçinde çıkmaya başladığınızdan beri yaşadığınız ilkleriniz olsun. İlk sinema, ilk öpücük, ilk hediye vb.

11.Aşkınızı anons edin...
Bir alışveriş merkezine gidin. ve lavabo bahanesiyle yanınızdan ayrılın.Danışmadan rica edip  tüm alışveriş merkezinde dolaşanlar huzurunda mikrofonlar ve hoparlörler aracılığıyla onu ne kadar çok sevdiğinizi ya da sevgilinizin doğum gününü kutlayın.

Sürekli dinlediği bir radyo programı varsa, bu program aracılığıyla  aşkınızı ilan edip favori şarkınızı gönderebilirsiniz. 

12.Benim başıma gelen  güzel bir sürpriz...
(Edit: Burayı artık geçmiş zamanlı cümlelerle değiştirmek zorunda kaldım.)

2013 senesinde şimdi hayatımda olmayan o zamanlar benim için özel olan biri 
erasmus ile Finlandiya'ya gitmişti ve onla geçirebileceğim ilk doğum günümde yanımda değildi. Doğum günü akşamı whatsapptan kardeşim ödevini yapmayı unutmuş yeni aklına gelmiş ve cd ye çekmesi lazım ama bu saatte açık hiç bir kırtasiye yoktur sende boş cd var mı dedi. Bende var tabi dedim gelsin. Aklıma hiç sürpriz olasılığı gelmiyordu. Aşağı bir indim kardeşinin elinde bir paket. Abim bunu sana gönderdi dedi. Bende bir afallama bir şaşkınlık. O anki mutluluğumu anlatamam... Eve çıktım hemen açtım. İçinde happy birtday çalan minik bir müzik kutusu ve bir mektup vardı. Hislerini kolay kolay belli etmeyen biriydi ve ilk kez bana mektup yazmıştı. Finlandiya'daki bölümüne Türkiye'den kendi hocası seminere gelmiş samimi oldukları içinde hocası bir isteğin var mı diye sorunca bana hemen oradan bu müzik kutusunu almış ve mektup yazmış. Hocasına bunları kardeşine vermesini söylemiş. Bu hediyeler hocası aracılığıyla Türkiye'ye gelmiş ve kardeşi de hocadan teslim almış. Benim aldığım en özel hediyelerden biri buydu. Zaten mektup olayını da çok severim. Beklenmeyen anlarda bu tarz sürprizler de çok değerlidir.

Montunun ceplerine ona fark ettirmeden küçük notlar koymak,
Telefonunun notlar kısmını kullanıyorsa oraya notlar yazmak,
Onu sevdiğinizi yazdığınız bir kartı defterinin ya da kitabının arasına saklamak, 
Sevdiğinizin telefonundaki hatırlatmalar kısmına "Seni şimdiden çok özledim." notunu yazıp vedalaştıktan sonra 10-15 dakika sonra çalacak bir hatırlatma kurmak...

Bu konuştuklarımızı sevgilinizin doğum gününde, yıl dönümünde, sevgililer günününde içinizden geldiği her an yapabilirsiniz. Sürprizin zamanı yoktur zaten olmamalıda. Bunlar benim etrafımdan duyduğum özel sürprizler ve kendi başıma gelenlerdi. Belki değişik sürpriz yapmayı sevenlere fikir olur. Sizinde böyle değişik önerileriniz varsa yorum olarak benimle paylaşın olur mu?


Sürpriz yapanlarımızın bol olması dileğiyle...






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlar yasaktır. Sadece konu ile ilgili yorumlara cevap verilir.