Blogda Ara

3 Kasım 2017 Cuma

Ankara Coffee Festival 2017 Geride Kalırken

Ankara Coffee Festival 2017
Ankara Coffee Festival , bu yıl 29-30 Eylül ve 1 Ekim 2017 tarihleri arasında Bilkent Station’da gerçekleşti. Ankara, bol kahve ikramlı, bol workshoplu, baristaların latte art şovları ile renklenen harika bir 3 gün geçirdi.



Biletler, Bilkent Station'dan ve  festival organizatörü DSM Group'un  bilet satış sitesinden alındı. Etkinlik ücreti seanslara göre 25-120 TL arasında değişmekteydi. 
Kahve sektörünün büyük isimleri StarbucksKurukahveci Mehmet Efendi, TchiboEspresso Lab, bunun yanısıra  Floransa merkezli La Marzocco, Kadıköy Moda merkezli Walter’s, Karaköy merkezli Coffee SapiensCoffee DepartmentKimma CoffeeKronotrop, La Cultura Del CaffeZihni SinirAyıbedenler Coffee HouseCaffe MioCoffee DealCoffee Gutta gibi diğer isimler de festivaldeydi.Her biri 4 saat olmak üzere iki seans olarak gerçekleştirildi. Programda şu şekildeydi:
29 Eylül 2017 Cuma
1.seans : 12:00 – 16:00

2.seans : 17:00 – 21:00
30 Eylül 2016 Cumartesi
1.seans : 12:00 – 16:00
2.seans : 17:00 – 21:00
01 Ekim 2017 Pazar
1.seans : 12:00 – 16:00
2.seans : 17:00 – 21:00





Bilkent Station, Paşabahçe, Hyundai, Pınar, Damla,Ao Smith, Digiturk, Karnaval.com, LaMarzocco, PromoCup,FoodLife,Campaign,İnterpess sponsorlar arasındaydı.




Ben 30 Eylüldeki  2.seansa katıldım. Etkinlik alanına girer girmez buram buram kahve kokuları karşıladı bizi. Bir çok firmanın katıldığı festivalde önce hangi standa uğrayacağımızı şaşırdık. Daha sonra favori kahvecilerimin olduğu stantlara veya daha az yoğun olan stantlara yöneldim. 

Favori stantım; en bonkör stant olan, ziyaret eden herkese güzel bir paketin içinde kahve, fincan veren Kuru Kahveci Mehmet Efendi'ydi.


Starbucks benim gittiğim seansta çok doluydu. O yüzden onun standına uğrayamadım.


Müziksiz bir festival düşünülemezdi. Biz kahveleri tadarken canlı performanslarda bize eşlik ediyordu.

Bir diğer favori ve kalbimi çalan stand Tchiboydu. Myco Mutfak Ekipmanları sayesinde kahvelerin üzerine orada çektikleri fotoğraflarımızı yansıtıldı.




Coffee with me


Coffee with me


#bizişinkahvesindeyiz hastagini kullanarak instagramda fotoğraf paylaşanlara çekilen fotoğrafın baskı halini hediye etti.


Paşabahçe standı da Ankara Coffee Festival'deydi. Etkinlik boyunca görevliler, misafirleri stanttaki değişik aksesuarlarla birlikte fotoğraflarını çekti. Önce mail olarak bize gönderdi. Daha sonra #herkahveninbirpasabahcesivar hastagini kullanarak instagramda paylaşanlara çekilen fotoğrafın baskı halini hediye etti.

Kahveye en yakışan şey çikolata sizce de öyle değil mi? Lindt de festival alanındaydı. Misafirlere çikolata tadımları yaptırdı. İsteyenler tadım sonrası beğendiklerini ücretli olarak satın alabiliyordu. Bende orada deneyip bayıldığım bu limonlu çikolatayı beraberimde eve getirdim.

Harika bir etkinlikti. Başta etkinliği düzenleyen organizatör firmaya ve sonra da bütün sponsor firmalara çok teşekkürler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlar yasaktır. Sadece konu ile ilgili yorumlara cevap verilir.