Blogda Ara

25 Kasım 2017 Cumartesi

2018 Yeni Yıl Hediyesi Önerileri

Yeni yıl yaklaşıyor. Her yerde yeni yıl renkleri; kırmızı, yeşil ve altın sarısı. Alışveriş merkezleri yine ışıl ışıl süslendi. Çam ağaçları kurulup pencere önlerinde yerlerini almaya başladı. 🎄 Sosyal medya profillerimiz bile yeni yıl temasına geçti.🎅🏻 Ankara'ya az da olsa kar da yağdı. ⛄️️

Yeni yıl yaklaştıkça haliyle hediye seçeneği arayışları da bir yandan başladı. Siz hediyelerinizi almaya başladınız mı?🎁 Kimi hediyelerini aylar öncesinden düşünür kimi de son dakikaya bırakır.  Eğer daha almadıysanız  hiç panik yapmayın hem daha önümüzde uzun bir süre var hem de kendi yazım diye söylemiyorum bu yazım da sizin için bence harika fikirler var. Sevgiliye, en yakın dosta, anneye, babaya, kardeşe kime olursa olsun hediye almak ve vermek bence bu dünyanın en güzel şeylerinden. 


Yılbaşı için hediye seçimi yaparken öncelikle dikkat etmeniz gereken sevdiklerinizin ne tür hediyelerden hoşlanacağını bilmek ve ona göre bütçenizi belirlemek. Bunu belirledikten sonra hediye almak sizin için oldukça kolay hale gelecektir. Birçok kişi sizin hangi hediyeyi aldığınız ile ilgilenmez. Önemli olan düşünüp onlar için bir hediye almış olmanızdır. Bu bile onları mutlu etmeye yetecektir. Bu düşünce ile hediye seçimlerinizi yaparsanız hiç zorlanmadan onlar için en güzel hediyeleri aldığınızın farkına varacaksınız.





Sizin için, hediye seçiminizde fikir verebilecek “beğeni ve mutluluk garantili” hediyelerden oluşan bir liste hazırladım. Başlıklara göre önce kadına, sonra erkeğe ve en sonda iki cinsede uygun birbirinden güzel yeni yıl hediyesi yazımı artık okumaya başlayabiliriz.🎁

Not: Aşağıda bahsettiğim giyim, kozmetik, takı, cüzdan mağazaya gidince bulabileceğiniz yeni sezon ürünlerdir. 

KADINLARA YÖNELİK HEDİYELER 
Erkekler hep kadınları mutlu etmenin zor olduğundan bahsederler. Oysaki durum hiçte öyle değil. Bizi mutlu etmek aslında çok kolay. İşten eve ya da buluşmaya gelirken alacağınız bir buket gül bizi havalara uçurur. Burada esas önemli konu alacağınız hediyenin, kadınlara kendisini iyi hissettirmesi.

1.Yeni Yıl Serisi Kozmetik Ve Bakım Ürünleri
Tercih edeceğiniz yılbaşı hediyesinin kadınlar tarafından beğenilmesinin garanti olmasını istiyorsanız, makyaj malzemelerini ya da bakım ürünlerini tercih ederek tam nokta atışı bir seçim yapmış olursunuz. Alacağınız makyaj malzemelerinin markası bir kadın için çok önemlidir. Bunu unutmayın. Her marka yeni yıla özel koleksiyonlar çıkarmakta. Genellikle birçok alış veriş merkezinde bulunan büyük kozmetik mağazaları bu konuda size yardımcı olacaktır. Eğer ben ne anlarım kozmetikten deyip ne alacağınızı bilemiyorsanız büyük kozmetik mağazalarında geçerli TL yüklü alışveriş kartı da olabilir. Biz kızlar buna asla hayır demeyiz.

🎁MAC  Snow Ball Yeni Yıl Koleksiyonu
🎁The Body Shop Yeni Yıl Koleksiyonu
🎁Benefit Yeni Yıl Koleksiyonu (Benefit Markasını Sephora'da bulabilirsiniz.)



2.Takı ve Saat
Hediye seçiminde öncelikle karşınızdaki kişinin tarzını ve nasıl aksesuarlardan hoşlandığını iyi gözlemlemeniz gerekiyor. Kimi kadınlar spor takıları tercih ederken, kimileri de taşlı ve kokoş takılara yöneliyor. Bu konuyu kesinleştirdikten sonra bileklik, ve saat gibi alternatiflere yönelebilirsiniz.

🎁Pandora Bileklik
🎁Swarowski Bileklik
🎁Apple Watch Saat
🎁Swatch Saat


Not: 


*Swarowski bileklikler o kadar şık ki hem günlük hemde gece de kullanmaya müsait. Bende hem düğüm atılabilen hemde suni ve yumuşak deri olan modeli var. İki modelde çok kullanışlı.


*Yeni yıl veya disney koleksiyonuna ait charmların bulunduğu Pandora bileklik muhteşem bir hediye seçeneği olacaktır. İstediğiniz charmları seçerek bilekliği, alacağınız kişeye özel bir hala getirebilirsiniz. Ben Disney koleksiyonuna bayıldım. Keşşşşşke benim olsa.😍😋


*Apple Watch Saatler bu sıralar baya bir olay oldu. Kablosuz internet özelliğiyle önceki modellerinden farklı yeni Apple Watch Series 3 ile bu saatten müzik dinleyebiliyormuşuz ve su geçirmez olduğu için bu saatle denize veya havuza da girebiliyormuşuz.








3.Planner ve Ajanda
Kişisel motivasyonu arttırmak için not almayı ve kısa yazılar yazmayı seviyorsa kaliteli süslü bir ajanda veya planner hediye almayı düşündüğünüz kişi için çok uygun olacaktır. İster klasörlü, ister ciltli birçok planner seçeneği var. Klasörlü olması,  başka yerlere yazılan notları delip burada saklayabilme imkanı sunar. Üzerindeki desen ne olsun sorusuna karar vermek zor. Bu konuda siz ve zevkleriniz devreye girecek. Ayrıca bazı plannerın içinde sticker ve süsleme malzemeleri çıkıyor ama siz ekstra çeşitli stickerlar, bantlar, renkli kalemlerde ekleyebilirsiniz. Bir de size birkaç tavsiye; ajandanın tarihsiz olması kullanan için daha avantajlı olacaktır. İlk sayfasına onun için bir yazı yazarak onu çok sevdiğinizi söylemeyi unutmayın.

İşte size birkaç tasarım harikası planner & ajanda alternatifleri:

🎁My Miya Planner
🎁Bi Kutu Mutluluk Rose Gold 365 Mutlu Yeni Gün Ajandası
🎁Paper More
🎁Bando Ajanda 



4.Yeni Yıl Konseptli Kazaklar
Yeni yıl moduna girmek için üzerinde yılbaşı renklerini veya ikonlarını taşıyan, payetli ve simli kazakları çok seviyoruz. Aşağıdaki markalardan gözüme kestirdiğim modeller sizin için fikir olabilir...

🎁H&M
🎁Defacto
🎁Koton
🎁LCW





5) Pijama, Terlik, Battaniye
Kışı kış yapan detaylardan pijama, terlik ve battaniye neden bir yılbaşı hediyesi alternatifi olmasın? Bu hediyeler sevdiklerinizin evde geçireceği zamanları keyifli hale getirecektir. Benim kişisel görüşüm bunların harika bir hediye olduğu. Evde adeta peluş oyuncak kıvamında dolaşıyoruz. :))) Bu konuda en zevkli ve en beğenilen aşağıda belirttiğim 2 firma.

🎁Oysho 
🎁Penti

Not: Oysho'nun her sene çıkardığı Mr. Wonderful serisi (fotoğrafta solda) bu senede harika.  Çok kaliteli ve yumuş yumuş. 


7.Çiçek, Meyve Aranjmanları veya Teraryum
Kutu çiçekler epeydir çok moda. Eğer böyle bir sürprizi henüz yapmadıysanız bu sefer bu hediyeyi düşünebilirsiniz.🌹Yeni yıl temalı meyve veya kek buketi aranjmanlarını da düşünebilirsiniz.

Yeni yıl temalı teraryumu ister satın alarak ister kendi ellerinizle yapabilirsiniz. Kendiniz yaparsanız tasarımı tamamen size kalmış. Teraryum malzemelerini artık her yerde kolayca bulabiliyorsunuz. Minik oyuncaklarla eğlenceli anılarınızı ya da birlikte kurduğunuz hayalleri de teraryuma yansıtabilirsiniz. Minik bir noel baba ve kar taneleri süsler ekleyin. Sizi simgeleyen figürleri eklemeyi unutmayın. Minik bir kağıda ona olan sevginizi ve yeni yıl mesajınızı yazdıktan sonra, kağıdı bir kürdana yapıştırın ve son olarak sizi simgeleyen figürün eline yapıştırarak tutturun.

🎁Box of Luv
🎁Çicek Sepeti
🎁BonnyFood

8.Saç Düzleştiricisi ve Maşalar
Saçlarımız biz kızların hassas noktasıdır. Saçlarımızın istediğimiz gibi görünmesi için ayna karşısında saatlerimizi harcarız. Zamandan kazanç sağlayan, son teknoloji düzeyinde artık pratik saç düzeltme araçları var. Bunlardan birini alarak karşınızdakini çok mutlu edersiniz. Buluşma saatlerine de geç kalmamış oluruz. 😁😋

🎁Hairens HRS-320 Otomatik Saç Maşası
🎁Fast Hair Straightener


Not: Hairens HRS-320 Otomatik Saç Maşası'nı ben kullanıyorum ve çok memnunum. Çok pratik ve harika dalgalar yapıyor kırık fön çektirmişim gibi oluyor. Fast Hair Straightener'ı da çok merak ediyorum.




ERKEKLERE YÖNELİK HEDİYELER  
Bir kız olarak benimde arasıra çok zorlandığım bir konu. Çünkü seçenek kızlara alınabilecek hediyelere oranla çok az. Erkekler için klişeleşmiş şeylerin dışında çok fazla hediye seçeneği kalmıyor. Ben bazen başa dönüp aynı tarzda hediyeler alıyorum.

1.Oyun Konsolları ve Oyunlar
Erkeklerin vazgeçilmezi oyunlar ve oyun konsolları. Oyun aşığı, bilgisayar başından kalkmayan bir sevgiliniz veya dostlarınız varsa bu onlar için eğlenceli bir hediye olacaktır. Seçenek çok; FIFA ya da savaş oyunları, Sims 4, Sims 4 ün ek paketleri. 

❗Tabi bu fikir sonrasında bazı sorunlara yol açar mı onu bilmem. Mesajlara geç verilen cevaplar, "oyun oynuyordum o yüzden mesajını görmedim" ler... Neyle karşılaşacağınızı iyice düşünüp karar verin. 😁

🎁Playstation 4 
🎁Xbox One X
🎁PS4 Oyunları

Beraberinde VR sanal gerçeklik gözlüğünden de alırsanız oyun oynamak onlar için daha da keyifli hale gelecektir.







2.Saat ve Cüzdan
Ben klasiklerden vazgeçmem saat veya cüzdan alırım diyenlerdenseniz saygı duyarız.
Saat seçerken dayanıklı,çizilmez, kırılmaz, yanmaz, donmaz ve su geçirmez olmasına mutlaka dikkat edin. 

🎁Casio G-Shock 
🎁Lagoste
🎁Daniel Wellington  
🎁Apple Watch önerilerim arasındadır.
Cüzdan seçeneklerine gelirsek;
🎁Lagoste
🎁ZARA
🎁Derimod
🎁Tommy Hilfiger
🎁Beymen




Not: Ben cüzdan seçerken gözlerinin çok olmasına dikkat ediyorum.

3.Palto & Deri Mont 
Paltoların erkeklerin karizmasına karizma kattığı konusunda hem fikir miyiz? Soğuk kış günleri için kullanışlı bir seçenek olacaktır.

Deri monta gelirsek aslında bu da unisex bir hediye ama erkeklere inanılmaz yakıştırıyorum. Erkek arkadaşınızda yoksa bence hemen olmalı! Varsa da yenisine asla hayır demeyecektir.

🎁H&M
🎁ZARA MEN


4.Ajanda veya Kalem
Özellikle iş yerinde ya da okulda sıkça kullanacağı ve kullandıkça sizi hatırlayacağı güzel bir hediye. İlk sayfasına not yazmayı unutmayın.


🎁Moleskine Ajanda
🎁Lamy Kalem (İsme Özel)



D&R'da ya da çeşitli internet sitelerinde bulabilirsiniz.


UNİSEX HEDİYELER
Bu kategoriyi açmak zorundaydım. Çünkü burada bahsettiğim hediyeler kadına da erkeğe de alınabiliyor.

1.Oyuncak Hediyeler
Yaşa ve cinsiyete bakmadan insanı mutlu eden hediyelerin en başındadır oyuncaklar. Çocukluğumuzun en mutlu olduğumuz anıları onlarda saklıdır. Güzel oyuncaklar sonsuza dek saklanır ve gülümseyerek hatırlanır.

🎁Birbirinden keyifli ve eğlenceli kutu oyunları; Monopoly, Tabu, Jenga
🎁Uzaktan kumandalı araba; MJX RC Nissan GT-R R35 Silver 1/14 Araba
🎁Uzaktan kumandalı helikopter; MJX R/C Helikopter With Gyro & Camera T40C
🎁Beraber en çok gitmek istenilen ülkenin Puzzle'ı
🎁Tıpkı gerçek bir köpek gibi nefes alıp uyuyan oyuncak peluş köpek; Perfect Petzzz
🎁Sevilen kahramanların sevimli figürler
🎁Sevilen kahramanların peluşları
🎁Oynamasını sevenler için dart

D&R, ToyzzShop, Nezih Kırtasiye ve Oyuncak, Armağan Oyuncak’ta bulabilirsiniz.



2. Kupa ve Mug
Kışın en güzel detayı üşüyen ellerimizi ve içimizi ısıtan sıcacık içecekler; kahveler, çaylar, sıcak çikolatalar...Yılın bu mevsiminde her şeyin güzelleştiği gibi birbirinden tatlı ve şirin kupalar ve muglar piyasaya çıktı. Yeni yılın renklerini ve desenlerini taşıyor. Çam ağacı, kutup ayısı şekilleri ve kırmızı, gold ve gümüş pırıltılar ile yılbaşı ruhunu yansıtıyor. 

Benim en çok sevdiklerim;


🎁Starbucks
🎁Mudo
🎁Boyner




3.Fotoğraf Makinası ve Kamera Lensleri
Fotoğraf çekmeyi seven ama henüz profesyonel kamerası olmayan sevdiklerinize böyle bir sürpriz yapabilirsiniz. 2.500'den 15.000'e kadar çok geniş bir fiyat aralığı var. Yalnızca hobi olarak kullanacaksanız fiyat açısından daha düşük bir modeli tercih edebilirsiniz. (Ben Canon 750D modeli kullanıyorum hem çok pahalı bir model değil(3.000TL) hem de görüntü kalitesinden çok memnunum.)


🎁Sony 
🎁Canon
🎁Nikon
🎁Fujifilm



Sevdiklerinizin fotoğraf makinası varsa ileri bir düzey kamera lensi alarak çektikleri fotoğrafların kalitesini arttırmasına yardımcı olabilirsiniz. (Şahsen ben 50 mm'lik bir lens istiyorum şu an.)


MediaMarkt, Teknosa, Vatan Bilgisayar bu teknoloji marketlerine uğrayıp ya da internet sitelerinden fotoğraf makinası ve lensler için en uygun fiyatı hangisinin verdiğini öğrenebilirsiniz.


4.Telefonlar İçin Kamera Lensleri
Gelişen teknoloji ile artık herkes daha pratik olduğu için telefonuyla fotoğraf çekmeyi tercih ediyor. Telefonla çekilen fotoğrafların kalitesini arttırmak içinde harika lensler mevcut Geniş açı, balık gözü ve makro olmak üzere farklı çeşitlerde telefon kamerası lensleri var. Yeni yılda sevdiklerinizin artık daha güzel fotoğraflar çekmesi için bu lensleri de hediye alternatifi olarak düşünebilirsiniz. Alacağınız lensin IOS ve Android'den hangisiyle uyumlu olduğuna dikkat edin.

🎁Olloclip 4in1Telefon Lensi
🎁Black Eye Macro 20X Telefon Lensi
🎁Juo 4'ü 1 Arada Telefon Lensi

5. Drone
Son zamanların en popüler nesnesi. Eğer iyi bir bütçeniz varsa tabi ki alın. Çünkü drone kimsenin aklının ucundan bile geçmeyecek hediyeler arasındadır. Macera severlere harika bir hediye. Karşıdaki kişinin şaşkınlığını gizlemesi imkansızdır. Almadan önce mutlaka IOS ve Android'den hangisiyle uyumlu olduğuna dikkat edin.


Bu konuda iyi markalardan bir kaçı;


🎁DJI Phantom 4 Advance
🎁Typhoon H Advanced 
🎁Parrot Swing & Flypad Drone

6.Kulaklık
Sunduğu kalite ve görünüşlerindeki tarzıyla ön plana çıkan yeni nesil kulaklıklara müzik dinlemeyi seven sevdikleriniz kesinlikle hayır diyemeyecektir.


🎁Beats 
🎁Urbanears 

Bu markalardan biri daha uçuk biri daha makul bir fiyatta. Bütçenize göre olanı tercih edebilirsiniz.


7.Kışlık Bot
Kışın ayağımızdan çıkarmadığımız botlarımız soğuk ve karlı kış günleri için kullanışlı bir seçenek olacaktır

🎁Timberland 
🎁Harley Davidson
🎁Cat 




Aynı modelin aynı renginden kendinize de alarak harika bir çift uyumuna imza atabilirsiniz. (Mesela bu fotoğrafımızda ki biz gibi )


8.Sevdiği Bir Yönetmen / Senaristin Film Koleksiyonu veya Sevdiği Bir Yazarın Kitap Koleksiyonu
Film izlemeyi çok seven sevdiklerinize daha muhteşem bir hediye olamaz. Hem filmleri beraberde izleyebilirsiniz. Aynı şekilde kitap okumayı çok seven bir kitap kurdu içinde sevdiği bir yazarın kitapları güzel bir hediye seçeneği olacaktır.




9.Sevdiği Bir Sanatçının ya da Grubun Cd ve ya Plakı
Trafiğin tek çekilir yanı arabada müzik dinlemek bence. Şahsen ben çok seviyorum hem trafikte hem de uzun yollarda. Sevilen bir sanatçının yeni çıkan albümünün cdsini alabilirsiniz. Ya da artık bulunmayan  eski  albümlerin cdsini arayıp bulursanız o da  şahane olur.

Plakçaları olan sevdiklerinize sevdiği bir sanatçının ya da grubun özel 45’liği çok özel bir yılbaşı hediyesi olacaktır.


Bu bahsettiklerimi D&R,  gibi müzik marketlerde bulabilirsiniz. Daha eskiler için Gittigidiyor gibi sitelere veya ikinci el cd satan başka yerlere bakabilirsiniz.





Benim naçizane hediye önerilerim bunlardı. Yazdıklarımın dışında aklıma yeni fikirler gelirse yazıyı güncelleyeceğim. Ayrıca bana beğendiğiniz, daha önce aldığınız yada verdiğiniz hediyelerin fikirlerini gönderirseniz çok memnun kalırım. Yazıya ekleriz ve arşivimiz genişler. 

Eğer daha farklı ve manevi değeri açısından daha yüksek hediyeler düşünüyorsanız; ''Şimdiye kadar aldığınız bütün hediyeleri unutun. En farklı hediye ve sürpriz önerileri'' adlı yazıma buradan tıklayarak ulaşabilirsiniz. Ona da mutlaka bakın. Belki orada da ilginizi çekecek yeni yıla uyarlayabileceğiniz farklı fikirler bulabilirsiniz.


Hediyeniz ne olursa olsun mutlaka sevdiklerinizi kocaman öpün ve sarılın. Hediyenizi verirken de içine küçük notlar sıkıştırın. Çoğu zaman içindeki hediyedense ben bu notları daha çok önemsiyorum.

Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. 



Hepinize şimdiden sevdiklerinizle birlikte mutlu ve sağlıklı seneler diliyorum. 2018 lütfen barış dolu ve harika bir yıl ol... 









4 yorum:

  1. Çok güzel fikirler cidden, elinize sağlık. ☺️ Ve çok akıcı bir anlatım ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. :) Yorumunuz beni çok mutlu etti. Sevgiler ❤

      Sil
  2. Canım Burcu ne kadar özenle hazırlamışsın. Eminin çok yararlı olacak! Ve Instagram'da söylediğin şeyde çok haklısın blog yazılarını okumaya üşeniyorlar genelde. Yotube'dakiler sağ olsun bizim blogları solluyorlar. Umarım gerçek okuyucuların gün geçtikçe artar. Ama benim gözüm ara ara blogunda merak etme. Çünkü hem dili kullanımın hem görsellerin hem de konu başlıkların oldukça yararlı. Kocaman sevgiler! ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Duyguşum ❤ Teşekkür ederim tatlı sözlerin ve dileklerin için. Seni seviyorum güzel kalpli kuzum ❤

      Sil

Küfür ve hakaret içeren yorumlar yasaktır. Sadece konu ile ilgili yorumlara cevap verilir.