Blogda Ara

23 Ekim 2017 Pazartesi

Mix and Match Kombinim



Herkese selam,
Yine bir kombin yazımla sizlerleyim. Bu seferki kombinim fazlaca stil notu içeriyor. Bu yüzden sonuna kadar okumanızı öneririm. Bütün ürünlerin detaylı bilgisini yazının en sonunda bulabilirsiniz. Kombinim hakkındaki fikirlerinizi de yorumlar kısmında benimle paylaşırsanız çok sevinirim.😊







Yüksek bel, içi mini üzeri uzun, çiçek motifleri bulunduran dantelli pilili midi boy eteğimin üzerine siyah beyaz çizgili v yaka triko bir kazak giydim. Hemen küçük bir not; V yaka kazaklar, (tişörtlerde aynı şekilde) üst bedeni daha ince ve boynu uzun gösterir. Bu tüyoyu öğrenmişken, kışta yavaş yavaş yaklaşıyorken gardırobumuza bol bol alıp koyalım.

İçinden iki farklı deseni birlikte mi kullanmış diyenleriniz olacaktır. Bununla ilgili açıklamam hemen aşağıda.

Uzun yıllardır bize hep söylenen bir şey vardı; "Desenli bir parça tercih ettiysen onun altına ya da üstüne düz renkli bir şey giy."  "Yoksa rüküş olursun ve insanlar o magazin programındaki eleştirmenler gibi seni haftanın rüküşü seçer."

-Neden? Eğer tercih edeceğim desen güzelse ve diğerini tamamlıyorsa neden düz renk giyeyim? 😏 Belirli kalıplara takılıp kalmayı hiç bir zaman sevmedim. Zaten moda da hiç bir zaman tek bir doğru yok. Çok alternatifli bir şey moda. Benim içinde güzel görünüyorsa, olmuştur o. Neyseki son zamanlarda mix and match (desenleri buluşturma) trendi çıktı da gözümüz aydı. 🤗

Çizgili deseni (moda dünyasındaki adıyla breton desen) farkettiyseniz kombinlerimde çok kullanırım. Floral desenleri de çok severim. İki sevdiğim şey bir arada oldu oh mis... 🎹🌺

Farklı desenleri bir arada kullanmak harika kombinler oluşturmamızı sağlasa da riskli bir yanı var. Dikkat etmemiz gereken şey; seçilen desenlerin birbiriyle uyumlu görünmesini sağlamak. Bunda en önemli konu renklerin bütünlüğü.Aynı renkte veya aynı tonlarda seçilen farklı desenler gözü yormadan kendi içinde bir uyum oluşturur.

Ayrıca bir not daha; çizgili parçalar kullanırken unutmamanız gereken şey; uzun ve zayıfsanız enine, kısa boylu ve kiloluysanız da boyuna çizgili kıyafetleri tercih etmek.


Eteğimin altına siyah deri üzerinde metal detayları olan yarım bot tercih ettim.Siyah deri bot, adeta kışlık şık kombinlerin yıldızı. Sayesinde hem etek hem elbise hemde yırtık jeanlar ile podyumda yürüyormuşcasına en havalı kombinlere imza atabiliyoruz.

Bot alırken genelde orta yükseklikte topuğunun olmasına dikkat ediyorum. Vaktimin çoğu ofis ortamında geçtiği için daha uygun oluyor. Çok yüksek topuk olunca hareket etmek zor oluyor veya çok alçak topuklu giydiğimde yere çok yakınmışım hissi oluşuyor.
Orta topuklu bir bot, hem rahat hareket ettirir hem de iş çıkışı gideceğiniz toplantı ya da davette size istediğiniz zarafeti sunabilirler.


Küçük ve kutu çantalar bu senede çok moda. Ben bu kombinim de çiçek işlemeli, çapraz takılabilen, zincir askılı çantayı tercih ettim. Eteğimdeki floral desene de küçük bir atıfta bulundum.


Kombinimi üzerine beyaz kaşe kaban alarak tamamladım. Size mini bir itiraf; aslında tam olarak kaşe mont havası daha gelmemişti ama çekim yaptığımız için onu üzerime atmam gerekti.🙈





Yazımı sonuna kadar okuduğunuz için etekleri zil çalan kız itemi🔔

Bu yazıdan sonra mix and matche daha sıcak bakarsınız umarım. Teşekkür ederim, sevgiler...




Etek: KOTON
Kazak: MANGO
Kaşe Kaban: BERSHKA
Çanta:  STRADİVARİUS
Ayakkabı: İNCİ
Gözlük: RAYBAN
Saat: ESPRIT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlar yasaktır. Sadece konu ile ilgili yorumlara cevap verilir.