Blogda Ara

31 Aralık 2019 Salı

Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul 14.Sezon Geride Kalırken

Herkese sağlıklı ve mutlu seneler diliyorum. Epeydir burayı aksattım biliyorum ve yeni yılda bol bol blog yazmayı planlıyorum. Hatta belki totem olur da bir yıl boyunca blog yazarım diye bugün bu taslaklarda duran yazıyı düzenleyip paylaşıyorum. En prestijli moda etkinliğimiz Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul'un 14.sezonu 8-11 Ekim tarihleri arasında Zorlu Center Performans Sanatları Merkezinde gerçekleşti. Ben de bu sezon 4 gün boyunca oradaydım. Her moda haftasında olduğu gibi yine izlediğim defileleri instagram hikayesi olarak ve gün gün ‘Ne giydim?’ postları olarak kombinlerimi paylaştım. Bu yazı ile MBFWI 14. Sezonu genel bir değerlendirmeyle tek ve geniş bir içerikte toplanmış oldum.  İlkbahar / Yaz 2020 sezonunun her türlü modasına dair bilgi sahibi olmak istiyorsanız (renk, kumaş, model aklınıza ne gelirse), hazırladığım defile kolajlarına dikkatlice göz atmanızı öneriyorum. Bütün moda severlere keyifli okumalar dilerim.



Her sezon MBFWI kapsamında otomobillerini sergileyen Mercedes-Benz, bu sezon A-Serisi Sedan Zorlu PSM içinde bulunan MBFWI alanında sergiledi. Zorlu PSM girişinde MBFWI davetlilerini karşıladı.
İzlediğim Defileler…
MBFWI 14.Sezon kapsamında moda haftasının 4 günü de Zorlu Center’daydım. 
Önder Özkan, Mert Erkan, Futuristiklover, Mehmet Emiroğlu
Şebnur Günay LİL//SEB,Yelda Aslan, Murat Aytulum, Mehmet Korkmaz, Miin, Seydullah Yılmaz ve Emre Pakel defilelerini izledim.


1.GÜN

Önder Özkan
Başarılı triko tasarımcısı trikodan oluşan elbiseler, bluzlar ve eteklerden oluşan Eclectic Games II isimli koleksiyonunu, kendi tasarladığı triko aksesuarlar ile tamamlayarak bütünlük sağlamış.
2.GÜN
Mert Erkan
Rafa Kaldırılan isimli koleksiyonda geçmişe göndermeleri sıkça gördük. Beyaz ve bej renklerin ağırlıkta olmasının yanı sıra lila ve mavi ile de karşılaştık. Hacimli omuz ve kol detayları, pis dikilen ve farklı yorumlanan şeritler, oval pat kapamalar ve daire etekler koleksiyonun anahtar detayları içerisinde yer aldı.
Pioneering Designers I (Futuristiklover, Mehmet Emiroğlu ve Şebnur Günay LİL//SEB)
İstanbul Moda Akademisi mezunları arasından seçilen New Gen tasarımcıları, kendi kanatlarıyla uçtukları “Pioneering Designers I” adıyla düzenlenen defile ile Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul podyumunda yer aldı. Bu kapsamda Futuristiklover, Mehmet Emiroğlu ve Şebnur Günay LİL//SEB defilelerini izledik.

Futuristiklover
Sıradışı, renkli ve çok eğlenceli bir defile izledik. Favorim tabi ki son da Hello Kitty tasarımıydı.

Mehmet Emiroğlu
Tasarımcı, Mahizer ismini verdiği 2020 İlkbahar-Yaz koleksiyonunda kadın olup özgür olmanın çok zor olmasına değinilmiş. Kadın olmanın ötesinde hüküm giymiş ve tahliye olmuş kadınları konu ediniyor. Tahliye edilmiş mahkum kadınların emekleriyle hazırlanan bir koleksiyon olduğu için oldukça özel. Emiroğlu koleksiyonu için şöyle diyor; “Hem onlara ihtiyaç duydukları istihdamı hem de hak ettikleri ikinci şansı vermeye adandı.”

Şebnur Günay LİL//SEB
Bir diğer eğlenceli tasarımların olduğu defileydi. 
Yelda Aslan

12 bin Göbeklitepe ismini verdiği koleksiyonunda Defilede Gesi Bağları türküsünün özel düzenlemesinin çalması kalbimi fethetti.

İnsanoğlu’nun 12 bin yıl önce başlayan macerasının anavatanı Göbeklitepe’den dünyaya açılmasını, binlerce yıllık insanlık tarihinin yaşamsal duyguları olan aşk, öfke ve inancını fütüristik bir yapıda özel bir koleksiyona dönüştüren tasarımcı Göbeklitepe için 22 farklı tema üreten sanatçı Serra Erdoğan’ın resimleri ve desenlerini kullanarak oluşturduğu bu özel çalışmaları ilk kez Mercedes Benz Fashion Weekte sergiledi. 
3.GÜN
Murat Aytulum
Tarzını hep beğenerek takip ettiğim, defilelerini ilgiyle izlediğim Murat Aytulum deriyi çok başarılı şekilde kullanan tasarımcılardan birisi. Murat Aytulum’un NO 34 isimli koleksiyonunda yine deri elbiseleri, deri ceketleri ve deri pantolonları sık sık gördük. Koleksiyonda ağırlıklı olarak sarı, kırmızı, beyaz ve mavi renklerin bulunmasının yanı sıra siyaha da bolca rastladık.  Deri üzerinde sprey boya ve el yazıları gibi özel teknikler kullanılmıştı ve metal detaylar göze çarpmaktaydı. Her birinin el işçiliğiyle yapılmış olması da koleksiyonun ne kadar özel parçalardan oluştuğunu gösteriyor. Dilan Çıtak, koleksiyonda baş mankendi. 
Mehmet Korkmaz
Haute couture'un başarılı tasarımcılarından olan Mehmet Korkmaz'ın koleksiyondaki elbiseleri çok beğendim. İçlerinde keşke alıp eve götürsem diyebileceğim şahane elbiseler vardı. Koleksiyon beyaz, mavi, sarı, kırmızı renkten oluşmuştu. 
Miin by Kadir Kılıç
Mercedes-Benz, her sezon desteklediği bir tasarımcının defilesini sunuyor, bu sezon son yıllarda kendine özgü tasarım tarzıyla genç ve başarılı tasarımcı Kadir Kılıç'ın markası MiiN by Kadir Kılıç'ın İlkbahar/Yaz 2020 koleksiyonunu "Mercedes-Benz Presents MiiN by Kadir Kılıç" ismiyle sundu.

Born Again/Yeniden doğuş isimli koleksiyonunda Miin'in yine kendine özgü, alışılmadık fakat akılda kalıcı bir tarzı olan hem kadın hem de erkek karma bir koleksiyon defilesi izledik. Koleksiyonda yeniden doğuş simgelenmiş ve cennet betimlenmiş. MiiN'in vazgeçilmez renkleri siyah ve beyazın yanı sıra turuncu, sarı, fosforlu yeşil renkleri eşlik etti.
4.GÜN
Pioneering Designers II ( Seydullah Yılmaz, Emre Pakel)
Seydullah Yılmaz
Aerodynamic isimli koleksiyonu kendinden oldukça emin ve cesur parçalar içeriyordu. 
Emre Pakel
Sıra dışı tasarımlar ve defilelerden biriydi.


Bana gelirsek…
Eğer beni instagram‘dan takip ediyorsanız kombin fotoğraflarımdan bazılarını mutlaka orada da görmüşsünüzdür. 
MBFWI 1. 2. 3. ve 4. gün kombinlerim


Gün gün kombin detayları ise şöyle;
1.gün 
Etek: Koton
Beyaz Boğazlı Kazak:
Ayakkabı: İnan Ayakkabı/Trendyol
Çanta: Bershka

2.gün 
Bluz: Trendyol
Jean: Dolabımdan
Ayakkabı: 
Çanta: Modazey (instagram hesabı)

3.gün 
Bluz: Zara
Trenç: Seçil Store
Deri Pantolon: Stradivarius
Ayakkabı: Twist 
Çanta: Hermes

4.gün 
Trenç: 
Seçil Store
Beyaz Pantolon: Bershka
Ayakkabı: Adidas
Çanta: Stradivarius


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlar yasaktır. Sadece konu ile ilgili yorumlara cevap verilir.